Apotek Hjärtat

För att kunderna ska må så bra som möjligt


Apotek Hjärtat är Sveriges största privata apotekskedja med över 300 apotek över hela landet.

”Vi är här för att hjälpa kunderna med råd och rekommendationer för att de ska må så bra som möjligt”, beskriver Lisa Leone, apotekschef på Apotek Hjärtat i Viksjö.

Öppnade i Viksjö 2016
Apotek Hjärtat funnits i Viksjö Centrum sedan 2016 när de fristående byggnaderna stod klara. Som ett ICA-ägt bolag fanns stor potential att ligga bredvid ICA-Viksjö som varit känd i många år. Här finns tre farmaceuter och en apotekstekniker med en gedigen samlad erfarenhet på över 60 år.

Lisa beskriver hur alla som jobbar i butiken i Viksjö har ett stort intresse av kunder, människor och hur de vill använda sin kompetens för att hjälpa andra.

”Vi är ett bra team som har roligt, vi skrattar på jobbet. Viksjö ligger oss varmt om hjärtat, vi tycker om våra kunder på riktigt och det är extra roligt att man känner igen gamla lärare, vänner och bekanta”, säger Lisa som själv har vuxit upp i Viksjö.

Personligare service, brett sortiment och utökade tjänster
Med en ambition att ge varje kund bättre hälsa och välbefinnande ligger stort fokus på personligare service, att ha ett brett, fungerande sortiment och utökade tjänster. Förutom apoteksvaror och legitimerade läkemedel finns flera olika produkter för att vårda sig själv.

”Många äldre eller människor med känslig hud köper sitt smink här. Vi har även broddar, reflexer och mer praktiska saker som vissa kanske glömmer bort”, säger Lisa men understryker att deras kärnverksamhet är läkemedel på recept.

Ett apotek får inte öppna om inte en farmaceut finns på plats. Det är inte som vilken annan butik, utan det är en kontrollerad verksamhet. ”Vi har ett stort företag bakom oss, kvalitetsarbetet är gediget och det är ständig kompetensutveckling så man kan vara trygg både för oss som jobbar och kunderna”, säger Lisa.

Att växa upp i Viksjö
Lisa beskriver att det bästa med Viksjö Centrum är att det är personligt och att det finns en igenkänningsfaktor i stor grad.

Under sin uppväxt minns hon att det fanns post, bank, sko- och leksaksaffär i centrum tillsammans med en Konsum och ICA-butik, runtom fanns bara åkrar. Som skolbarn samlade Lisa och hennes vänner kundvagnar runt om centrum. Genom att spara klisterlappar som satt på kundvagnarna kunde de tjäna pengar när de lämnades tillbaka på rätt ställe. Efter gick de till Olles kiosk, som då bara var en lucka, och pekade på det lösgodis de ville ha.

”Jag hoppas att de som bor i Viksjö fortsätter handla lokalt och uppskattar att vi har ett levande centrum och att man förstår värdet i det”, säger Lisa som ser att Apotek Hjärtat kommer fortsätta utvecklas. ”Vi får mycket bra respons från kunderna, det är jätteroligt och vi vill bara fortsätta ge den bästa servicen vi kan till våra kunder”.


Apotek Hjärtat Viksjö
Viksjöplan 2H
0771–405 405

Öppettider
Vardagar 8.30 – 19:00
Lördag 10:00-15:00
Söndagsöppet 10:00-15:00