Att stötta sina lokala företagare vinner alla på i längden. Du bidrar till att hålla den lokala handeln levande samtidigt som du hjälper lokala företag att gå runt. Fortsätter du handla lokalt kan vi tillsammans skapa nytta i Viksjö, här är 10 anledningar som förklarar vad som är bra med att handla lokalt. 


1. Personlig service
I din lokala butik är du igenkänd och möts med personlig service. Du får snabbt hjälp med just det du behöver och får ofta en god relation med de som arbetar i butiken.

2. Sociala möten
Träffa grannen, en gammal klasskompis eller andra bekanta från närområdet. Viksjö Centrum öppnar upp för möten och blir en naturlig mötesplats att träffas på, oavsett om det är i förbifarten eller på en längre fika.

3. Ett starkare Järfälla Kommun
Att göra sina inköp i Viksjö Centrum gör att mer pengar börjar cirkulera i kommunen. Många av de lokala handlarna gör sina inköp hos andra handlare i Järfälla vilket ger bättre förutsättningar för en bra kommunal skattebas, ett brett utbud och en stark lokal ekonomi.

4. Ökad handel skapar fler arbetsmöjligheter
Med fler verksamheter ges också möjlighet till fler jobb och praktikplatser. Ett ökat intresse och en ökad handel gör att fler anställda behövs hos de befintliga företagen. Samtidigt gör det att nya företagare ser möjligheter att etablera sig i området och i sin tur dra till sig ytterligare ny arbetskraft.

5. Lokala entreprenörer
Verksamheterna drivs av lokala entreprenörer – din granne, faster, bror, kusin eller vän. Det är släkt, vänner och bekanta som utvecklar din ort, skapar närhet, personlighet och gemenskap, gynna dem.

6. Unika butiker och utbud
Med unika och noga utvalda sortiment har lokala handlare ofta god kundkännedom och kan läsa sina kunders behov. De som driver verksamhet i Viksjö kan anpassa sitt utbud efter närområdet. Det gör att du kan hitta butiker och utbud du inte hittar någon annanstans, med ett sortiment som passar dig. 

7. Stöd till lokala klubbar och föreningar
Många lokala verksamheter stödjer och samarbetar med ideella föreningar, idrottsrörelsen och skolklasser. Dessa föreningar är beroende av bidrag för att kunna fördriva sin verksamhet, en verksamhet som ofta är en mötesplats och ett viktigt inslag för våra ungdomar.

8. Kortare resor är bra för miljön och plånboken
Att förflytta sig långt med bil kostar, för dig och miljön. Genom att gynna din lokala handlare sparar du inte bara bränsle, du gör även miljön en tjänst. Du behöver inte heller tänka på frakter eller komplicerade byten. 

9. Levande orter är mer attraktiva
Med ett starkt lokalt handels- och näringsliv blir tätorterna mer livfyllda. Fler lokaler hyrs ut för att hysa verksamheter och fler ser kommunen som ett attraktivt bostadsalternativ. Då blir även förutsättningarna för kommunal service såsom skola, vård och omsorg bättre.

10. Blomstrande lokal handel
Att stötta sina lokala företagare vinner alla på i längden. Du bidrar till att hålla den lokala handeln levande samtidigt som du hjälper lokala företag att gå runt. Om du fortsätter handla lokalt kan vi tillsammans skapa nytta i Viksjö. Det är därför viktigt att du står upp för din lokala handel genom att handla lokalt, hållbart och utvalt.